The Entity

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Assalamualaikum. Writing all the way from Belgaum, Karnataka, India. Missing Malaysia so much. But everything is just perfectly fine here. India makes people not just live, but SURVIVE. :)

Welcome Message

And remember, it always rain hard for those who deserve The Sun. :)

Wednesday, 5 May 2010

Presco, and a farewell? Oh God Make it a NOT, please!

Hari ni nyaris2 ponteng kolej, sebab entahlaa... rasa berat, malas, sedih, marah, geram, takut semua bercampur baur. Aku memang negatif dari dulu. Siapa yang susah payah nasihat aku sejak dulu tu, maaflah, aku memang dah macam ni, nak berubah, tapi payah T-T.

Allah tu Maha Berkuasa kan? Jadi, setelah berpinar-pinar kat the Mall, maka tiba2 hati tergerak nak ke tingkat 29. Nak ke kelas. Nak tau dah pukul berapa masa tu? It was 9.45 am, padahal kelas starts pukul 8.30 am. Bagus tak aku? Kepada rakan2 yang baca blog ni, jangan tiru aku sudah!

Yang seronoknya kat kolej ni, lecturer tak kisah sangat kita datang lambat. Mungkin sebab kolej yang kita pergi ni bayar banyak kutt. Tadi miss KHO laju je ajar chemistry. Tak paham, suruh die slow sikit, die tak dengar so, terpaksa jelah ikut...kesiankan aku. Tajuk yang aku belajar hari ni organic compounds, which is tough, kena lukis compunds bonds la...ish2 pening, aku tulis kat sini pun susah la:(.

Kelas kat kolej sebenarnya seronok, masa break walaupun just 15 minutes. Dapat borak-borak, buat lawak, ketawa release tension, buang air, cerita masalah kat rakan yang good listener. Contohnya, kat kelas best bila Nina atau lebih dikenali sbg makcik, buat cerita kelakar. Sangat bertuah dapat kenal Nina, dah lah pandai! Jeles..! Hari tu, die lukis my potrait masa kat Istana Hotel, cantik sgt, tapi die simpan, so tak leh la nak show OFF:( Nina pula sekarang dah sibuk nak cuba cut herself up. Meaning turis jari la, pergelangan tangan la, nak rasa mcam mana sakit. Apalaa...teruk giler. Nina, if u read this, DONT!~ dont do it in front of me okay? Kalau nak buat jugak, sila buat di rumah hahaha;


Salah seorang lagi kawan baik kat kolej, ialah Aida. I will miss Aida very much. Aida ni kawan yang amat memahami, suka tolong orang, suka bagi nasihat, kata2 semangat:D Best!! Love Aida. Aida pun funny gak, kadang2 tu suka buat orang gelak. Haha. Thanks because cheering me up masa I sedih:) and thanks sebab tolong I dalam math:)

2 comments:

Nina-chan said...

eh u nak ke potrait tu? nanti i bagi okeh.. tp kene dtg ler.. jgn ponteng :P

Nina-chan said...

ayark.. =.= best la nak try gune cutter baru.. ngehehe :D