The Entity

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Assalamualaikum. Writing all the way from Belgaum, Karnataka, India. Missing Malaysia so much. But everything is just perfectly fine here. India makes people not just live, but SURVIVE. :)

Welcome Message

And remember, it always rain hard for those who deserve The Sun. :)

Monday, 22 February 2010

Takut

Dalam hidup sebagai seorang muslim, kita diwajibkan HANYA takut pada Allah dan azab-azabNYA.

Tapi....baru-baru ni, aku jadi amat takut kepada hidup.

1. Takut akan masa depan. Yelah, masa depan kita cume YANG MAHA ESA sahaja yang tau. Bukan facebook, yang macam orang ramai dok buat tu, ape ek namanya? Hah...tilik nasib, tanya tok nujum cyber. Cis. Tu takleh pakai punye. Banyak perkara dirancang, untuk menjalani masa depan yang lebih baik. Tapi, adakah apa yang dirancang itu menjadi satu realiti? Wallahualam:) Hopefully it will:)

2. Takut akan orang ramai. Kenapa ek? Aku takut dengan orang ramai di sekeliling. Takut dengan pandangan mereka, fikiran mereka....ah merepek...

3. Takut akan ibu bapa. Ni biasalah. Tapi aku bukan takut sebab mereka garang, sebaliknya takut kalau2 aku gagal menjadi seseorang seperti yang diharapkan oleh mereka.

4. Takut akan kegagalan. Siapa yang tak takut pada kegagalan mesti dia gila. Setiap orang yang mahu berjaya mesti takut pada kegagalan. Tapi kegagalan juga yang merintis kepada kejayaan. Contoh simple, macam Donald Trump, banyak kali lingkup baru boleh berjaya. Ehm..aku pulak takut kalau2 gagal dalam SPM. Takut teramat.

Kenapa Aida suka takutkan aku? Ish. Berita terbaru aku dengar, hanya 200 calon SPM 2009, mendapat 8 A+ ke atas....? Aku kat manelah agaknya....adeh.....sakit ...T-T

p/s: if I failed to reach the target, would you see me like you used to do?

5 comments:

Encik Zul said...

konfiden la sket.. cube positive thinking. jgn mikir yg negatif je. gud luck!!

Megat Azfar said...

aku rase ko orang yang ke 201. sian deh. hahaha..

ngan orang sekeliling pun takut? oh mai..parah2.. tapi ko pempuan, ade perasaan tu kire nomel la.

p/s: aku takut tengok blog ni, 'dark' site. muahahahha!

Megat Azfar said...

aku rase ko orang yang ke 201. sian deh. hahaha..

ngan orang sekeliling pun takut? oh mai..parah2.. tapi ko pempuan, ade perasaan tu kire nomel la.

p/s: aku takut tengok blog ni, 'dark' site. muahahahha!

BeMiE said...

setuju... zul...

dayanaazhar:) said...

aiyo...aku mmg negative bile bab2 mcm ni....anyhow zul thanks for ur support bro.

megat..ko bile lagi nak buat post baru? anyhow, thanks for following. Ko takut ke dgn blog aku yang blackie ni, aku mmg suke hitam, hahahah