The Entity

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
Assalamualaikum. Writing all the way from Belgaum, Karnataka, India. Missing Malaysia so much. But everything is just perfectly fine here. India makes people not just live, but SURVIVE. :)

Welcome Message

And remember, it always rain hard for those who deserve The Sun. :)

Sunday, 28 March 2010

Earth Hour dan Kepentingannya

So, semalam 27hb Mac ada sambutan Earth Hour. Apa tu Earth Hour? Bagi kebanyakan orang di dunia menganggap Earth Hour adalah sebagai satu simbol menyelamatkan BUMI yang dicintai ini. Selamat daripada apa?? Selamat daripada pemanasan global. Dengan cara apa? Dengan cara memadamkan lampu atau lebih baik lagi memadamkan apa-apa jua bekalan elektrik. Tapi tak mungkin ada yang sanggup padamkan kipas atau aircond, kan panas berpeluh tak tahan pulak ye dak?

Nak dijadikan cerita, semalam lepas solat, aku ada jugak hajat nak sambut Earth Hour. Aku turun bawah, tgk adik aku masih tengah solat. Aku pun duduk2 sambil baca surat khabar. Lepas dia dah habis solat, aku cakap kat die, "eh dah lambat lah utk earth hour?"

My adik pun macam "a ah laa earth hour!!" tapi dah lambat. pastu die tgh baca quran. Aku pun kate kat die "ehm tak yah la sambut. dah pukul 9 dh. Lebih baik baca quran daripada sambut earth hour. Betul tak. 

1 comment:

Nina-chan said...

smbut jela.. bce quran bile2 ley bce.. earth hour setaon skali jer.. :P